perjantai 7. helmikuuta 2014

Neuloksia

Silmukoiden luomisen ja perus-silmukoiden opettelun ja kertauksen jälkeen alettiin kokeilla jotain vähän monimutkaisempaa. 

Minun opetusaiheeni oli helmineule. Tein kolme erilaista helmineuletilkkua ja kiinnitin pahville ohjeen viereen. 

Helmineule koostuu vain oikeista ja nurjista silmukoista ja on näin ollen melko helppo neulontava. 

Mosaiikin neulominen vaikutti myös täysin ymmärrettävältä, kun sen perusperiaate avautui. Kuvio muodostuu neulottaessa kerroksia eri väreillä, ja nostamalla välillä silmukka neulomatta toiselle puikolle. 

Tässä opiskelukaverini tekemässä tilkussa on vihreällä neulottaessa nostettu säännöllisesti musta silmukka neulomatta, ja vain nostettu toiselle puikolle. Silmukoita nostettaessa tulee huomioida, että lanka kulkee koko aja molempien puikkojen neulojan puolelta. 

Palmikon neulominen oli aina vaikuttanut melko haasteelliselle, enkä ollut sitäkään ennen kokeillut. Ehdin sitä kuitenkin jo tunnilla yrittämään, ja eihän se selkeillä ohjeilla sen vaikeampaa ollutkaan. 
Tässä kaverin malleja. 

Ja tässä minun aikaansaannokseni. 
 
Palmikoita tulen varmasti jatkossakin tekemään. Niillä saa melko helposti todella näyttäviä kuvioita neuleeseensa. 

Näimme monia malleja nyppylöiden tekemisestä neuletyöhön. Niitä pystyy tekemään mihin kohtaan vain. Valitaan vaipaalle puikolle haluttu määrä silmukoita (mitä suuremman nyppylän haluat, sitä useampia silmukoita voit ottaa) Esimerkiksi 3 s ympärille 4 kertaa pyöritetty lanka aikaansaa jo sormenpään kokoisen nyppylän. 
Alla kaverin taidonnäyte. 

Pitsineulos oli tämän kerran uusista jutuista luultavasti haasteellisin. Ainakin näin etukäteen ajateltuna, ehkä tekniikan kokeileminen ajatuksen kanssa helpottaa. ;) 

Pitsineuloksella valmistettu pipo, jonka kaveri toi malliksi. 

Näin monimutkaista kuviota ei tarvitse toistaiseksi oppia, mutta jotain tämän tyylistä kuitenkin. Omat versiot näistä päivittäin tänne, kun saan ne valmiiksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti